Ungsbakad lax med citronpesto



600g laxfilé
2st citroner
2msk pesto, röd på burk
1dl parmesanost, färskriven
olivolja
salt
& peppar

Bulgursallad:
6dl kokt bulgur
1 knippa grön sparris
1 ask cocktailtomater
rivet citronskal från ½ citron
olivolja
gräslök
salt
& peppar



1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en ugnsfast form med lite olivolja.

2. Skär citronerna i skivor och täck botten och kanten på formen med citronskivor. Lägg i laxfilén och strö på salt och peppar. Bred röd pesto över laxen och toppa med riven parmesan. Sätt in i ugnen i ca 15 minuter.

3. Koka bulgurn enligt anvisningen på förpackningen (ca 15 minuter). Skär sparrisen i mindre bitar.

4. Hetta upp en stekpanna med lite olivolja och lägg i bulgur, citronskal,sparris och tomater och rör om. Låt allt bli varmt och smaka av med salt och peppar. Dekorera med klippt gräslök.


Källa


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0