Ungsbakad lax med citronpesto
600g laxfilé
2st citroner
2msk pesto, röd på burk
1dl parmesanost, färskriven
olivolja
salt & peppar
Bulgursallad:
6dl kokt bulgur
1 knippa grön sparris
1 ask cocktailtomater
rivet citronskal från ½ citron
olivolja
gräslök
salt & peppar
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en ugnsfast form med lite olivolja.
2. Skär citronerna i skivor och täck botten och kanten på formen med citronskivor. Lägg i laxfilén och strö på salt och peppar. Bred röd pesto över laxen och toppa med riven parmesan. Sätt in i ugnen i ca 15 minuter.
3. Koka bulgurn enligt anvisningen på förpackningen (ca 15 minuter). Skär sparrisen i mindre bitar.
4. Hetta upp en stekpanna med lite olivolja och lägg i bulgur, citronskal,sparris och tomater och rör om. Låt allt bli varmt och smaka av med salt och peppar. Dekorera med klippt gräslök.
Källa
Kommentarer
Trackback